Ino de Groot is een veelzijdig kunstenaar.

Hij schildert, tekent, maakt beelden, glasschilderijen (fusing) en 'van alles en nog wat'

Al het werk is uniek

 

De winkel vol kunstwerken.

Door mij gratis verzonden/gebracht

eventueel retour wordt door u betaald

 

Over Ino

Kunst maken  zit in mijn bloed. Het is een noodzaak. Ik maak elke dag, het is een drang van binnen.  

Mijn kunstwerken tonen de werelden achter de wereld, de schoonheid  van het vergankelijke, een knipoog naar het leven en zijn als een spiegel; zie, ervaar, voel wat het werk oproept en wat bij jou hoort.

In de loop van de jaren is er een enorme   collectie ontstaan in verschillende stijlen, met verschillende materialen en verschillende verhalen.  Ze omvatten de periodes van mijn leven.

 

Ik heb ruim 40 jaar in het (kunst)onderwijs gewerkt. Naast de baan in het onderwijs had ik een kunstenaarspraktijk.

Nu ben ik fulltime kunstenaar . Mijn werk hangt in tal van Europese steden o.a. in Düsseldorf, Parijs, Malmö, Keulen, Antwerpen, Dresden, Leiden, München, Brussel, Zurich, Mainz, en Porto. Verkopen over de hele wereld (tot in Japan). 

Er zijn grote ontwikkelingen zichtbaar binnen het werk.  In de begintijd waren het vooral tekeningen met technische tekenpen. Langzaam kwam er kleur in de tekeningen. Vloeibare acryl (inkt) werd ontdekt.  Acrylverf kwam het atelier in. Werden tekeningen eerst ontworpen, overgezet en tot slot ingekleurd, nu gebruikt ik verf en  inkt direct en daarmee veel intuïtiever  om  werelden achter de wereld te tonen. 

Beelden worden van afvalmaterialen gemaakt. Doppen, kokers, verpakkingsmateriaal, kurken, resthout, etc. worden aan elkaar gelijmd tot beelden. Die beelden van afval worden vervolgens naar de bronsgieter (Yakov Sal, Arnhem) gebracht.

Ook in het beelden-maken is een ontwikkeling zichtbaar. Waren de bronzen beelden eerst een kopie van het afvalbeeld. Nu is het bronsgieten een onderdeel geworden van het verbeeldingsproces. Hoewel de bronsgieter het afvalbeeld zonder verandering of vervorming in brons kan gieten, geeft de bronsgieter nu - op uitdrukkelijk mijn verzoek - de ruimte aan het willekeurige en min of meer onvoorspelbare gietproces door geen technische aanpassingen ter wille van het optimale gietproces. Het hete vloeibare brons kan daardoor nu niet overal komen waardoor het uiteindelijke beeld de schoonheid van het vergankelijke toont. 

Alles wat ik maak - tekeningen, beelden, schilderijen, glas - maak ik maar één keer, daarmee zijn alle kunstwerken uniek.

Zie voor meer informatie https://inodegroot.nl/Kunst/De-kunstenaar